Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

LIVEBLOG | Jaarwisseling 2023-2024 [GESLOTEN]

LIVEBLOG | Jaarwisseling 2023-2024 [GESLOTEN]

Welkom bij ons liveblog. Ook dit jaar proberen wij u weer zo goed mogelijk op de hoogte te houden van incidenten rondom de jaarwisseling. De berichten zijn gesorteerd van nieuw naar oud.

01-01-2024 01:37 uur – Team 112Glasstad.nl wenst u een gezond en veilig 2024. Het is qua brandweermeldingen rustig gebleven. Het liveblog wordt bij deze afgesloten. Bedankt voor het volgen.


21:44 uur – De volgende melding voor Herwijnen: een buitenbrand aan de Berkenlaan. Betreft een stapel karton en hout, mogelijk een stoel. De brandweer laat het brandje gecontroleerd uitbranden. Dit is, voor zover bekend, de vijfde melding in ons gebied.


21:00 uur – Op de kruising Graaf Reinaldweg/N830-Zeek in Herwijnen staat een aanhanger gevuld met autobanden in brand. De weg is in beide richtingen dicht.


16:21 uur – De brandweer van Leerdam is inmiddels voor de tweede keer uitgerukt. Aan de Populierstraat stond een ondergrondse container in brand. De brandweer kreeg ondersteuning van de handhaving. Ook burgemeester Sjors Fröhlich was aanwezig.


15:06 uur – Ook de brandweer van Leerdam mocht voor het eerst op pad. Aan de Kastanjestraat stond een ondergrondse papiercontainer in brand.


15:06 uur – De eerste brandweermelding van de dag was voor de post Beesd. Aan de Panweg in Enspijk stond zojuist een stapel autobanden in brand. De brand is inmiddels onder controle.


13:28 uur – Het is nog relatief rustig in ons gebied. Tussen 00:00 uur en 13:28 uur zijn er, voor zover bekend, enkel 5 meldingen voor de ambulancedienst geweest in Leerdam (2), Heukelum, Kedichem en Herwijnen. Het aantal meldingen voor de politie is niet bekend. De brandweer hoefde nog niet op pad.


10:28 uur – De jaarwisseling is traditioneel een drukke periode op de meldkamer. Om deze te ontlasten is er een infographic gemaakt die aangeeft wie je op wel moment moet bellen en wanneer je zelf actie moet ondernemen. Bel alleen bij acuut (levens)gevaar 112. In alle andere zaken bel je 0900-0904 (Geen spoed, wel brandweer), 0900-8844 (Geen spoed, wel politie), bel je de gemeente of onderneem je zelf actie.


31-12-2023 10:00 uur – De liveblog is geopend. Dit jaar houden wij u tot 01-01-2024 01:00 uur zo veel mogelijk op de hoogte. In dit liveblog draait alles om aan oud en nieuw gerelateerde incidenten. Reguliere incidenten zoals ongevallen, woningbranden en overvallen kunt u zoals gewoonlijk vinden op onze sociale media: Facebook en X.

Natuurlijk kunnen wij niet overal tegelijk zijn. Daarom vragen wij direct al uw hulp. Heeft u foto’s en/of filmpjes van een incident? Stuur die dan naar ons via een privébericht op Facebook of X. Heeft u geen account op deze sociale media? Dan kunt u uw beelden en informatie ook sturen naar ons e-mailadres. Wij vragen u NIET om ter plaatse te gaan als u dat niet (meer) bent. Stuur ons alleen een bericht als dit veilig kan. Breng uzelf en anderen NOOIT in gevaar.

Om de actualiteit te waarborgen is het van belang dat wij zo snel mogelijk op de hoogte zijn. Wij hebben niets aan berichten over een incident dat zich  bijvoorbeeld 3 uur eerder afspeelde. Wij krijgen in plaats daarvan bij wijze van spreken liever 5 berichten tijdens het incident.

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *