Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Zes auto’s verwoest door brand in Haaften, Leerdam en Vianen; Burgemeester Vijfheerenlanden “Heel boos”

Zes auto’s verwoest door brand in Haaften, Leerdam en Vianen; Burgemeester Vijfheerenlanden “Heel boos”

REGIO – In Haaften, Leerdam en Vianen zijn op nieuwjaarsnacht zes auto’s verwoest door brand.

Omstreeks 02:00 uur kreeg de brandweer een melding van een autobrand aan de Wendelaar in Vianen. Ter plaatse bleken er 3 auto’s naast elkaar in brand te staan. Toen de brandweer van Vianen deze brand onder controle had hoorden zij van de politie dat 200 meter verderop nog een auto in brand stond. Ook deze werd geblust. Kort daarna stonden er achtereenvolgens twee auto’s in brand in Leerdam (Azaleastraat) en Haaften (Bernhardstraat). In Leerdam moesten tijdelijk vier huizen worden ontruimd omdat de auto daar erg dichtbij stond.

Burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden is niet blij met de vele autobranden in zijn gemeente. “Ik ben hier heel boos over.”, schrijft hij op X (voorheen Twitter). “Het leek een fijne en vrolijke oud en nieuw te worden. Eigenaren zijn in tranen.”

In het geval van de autobrand in Haaften is de politie op zoek naar getuigen. Heb je tips die kunnen leiden naar de aanstichters van deze brand? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem tippen kan ook. Neem hiervoor contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto’s: 112Glasstad.nl

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *