Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Winterweer zorgt voor veel ongevallen

Winterweer zorgt voor veel ongevallen

REGIO – Het winterweer heeft maandag 15 januari in de regio voor veel ongevallen gezorgd.

Aanvankelijk leek het overdag nog wel mee te vallen. In Waardenburg raakte omstreeks 09:40 uur een auto te water ter hoogte van de kruising Veerstraat/Nieuwstraat. Dit gebeurde eveneens om 11:40 uur met een bestelbus aan de Boutensteinseweg in Rumpt. Bij beide ongevallen raakte niemand gewond. De echte problemen vonden na een stevige winterse bui in de avond plaats. Tussen 19:15 uur en 21:40 uur vonden zeker 6 ongevallen plaats in Leerdam (2x), Nieuwland, Vuren, Spijk en Zijderveld. Een overzicht van deze ongevallen:

– Omstreeks 19:15 uur ging het mis aan de Zuiderlingedijk in Spijk. Een auto botste tegen een geparkeerde auto welke daarna onderaan de dijk tot stilstand kwam. Eén persoon werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

– Ongeveer tegelijkertijd met het ongeval in Spijk gebeurde er een ongeval in Zijderveld. Op de oprit van de A2 richting Den Bosch verloor een automobilist de macht over het stuur en belandde in de berm. Hij raakte niet gewond.

– Omstreeks 20:30 uur ging het mis op de Schaikseweg/N484 in Leerdam. Ter hoogte van de rotonde bij Schoonrewoerd kwamen een lijnbus en een bestelbus met elkaar in botsing. De bestuurder van de bestelbus had door het ongeval last van zijn voet maar hoefde niet naar het ziekenhuis gebracht te worden. Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op.

– Omstreeks 20:40 uur gebeurde er een ongeval op de Achterdijk in Nieuwland. Daar kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing, waarna één van hen tegen een boompje tot stilstand kwam. De bestuurder van dit voertuig is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

– Ongeveer tegelijkertijd met het ongeval in Nieuwland kregen de hulpdiensten een melding van een ongeval op de Tiendweg in Leerdam. Ter plaatse bleek dat een persoon ten val was gekomen en een nabijgelegen restaurant binnen was gegaan. Ambulance en politie kwamen ter plaatse. Een opgeroepen traumahelikopter werd nog voor het opstijgen afgemeld. Het is niet bekend of het slachtoffer naar het ziekenhuis is gebracht.

– Het laatste ongeval gebeurde omstreeks 21:40 uur op de Graaf Reinaldweg/N830 in Vuren. Ter hoogte van de kruising met de Achterdijk belandde een auto met de neus in de sloot. Er raakte niemand gewond.

Ook dinsdag 16 januari is er kans op gladheid en winterse neerslag. Voorzichtigheid blijft dus geboden als je de weg (nog) op gaat.

Foto’s: 112Glasstad.nl

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *