Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Brandweer Leerdam neemt nieuwe dienstbus in gebruik; oude bus krijgt tweede leven

Brandweer Leerdam neemt nieuwe dienstbus in gebruik; oude bus krijgt tweede leven

LEERDAM – De brandweer van Leerdam heeft maandag 22 januari een nieuwe dienstbus in gebruik genomen.

Het nieuwe voertuig, een Mercedes-Benz Vito, heeft het roepnummer 09-6801 vervangt de 14 jaar oude Mercedes-Benz Sprinter. Opvallend aan het nieuwe voertuig is de afwijkende kleur striping. De Vito heeft namelijk rood-blauwe strepen, ook wel secundaire striping genoemd, in plaats van de gebruikelijke blauw-witte strepen. Deze striping wordt toegepast op voertuigen die een ondersteunende taak hebben, eventueel met beperkt voorkomende operationele functie. De secundaire striping is uitgevoerd in de brede variant die sinds april 2019 standaard wordt gebruikt op nieuwe hulpverleningsvoertuigen.

De nieuwe bus zal voornamelijk worden gebruikt voor het vervoer van materieel en personeel, voor opleidingsdoeleinden en de jeugdbrandweer. Daarnaast kan het voertuig ook worden ingezet bij reanimaties.

Tweede leven
De oude dienstbus zal nog niet volledig uit het straatbeeld verdwijnen, al gaat hij wel weg bij de post Leerdam. Binnen de veiligheidsregio Utrecht is men momenteel bezig met de opzet van twee oppervlaktereddingsteams in Vianen en Abcoude, naast de al bestaande duikteams. Deze teams zijn binnen de hele veiligheidsregio Utrecht inzetbaar en kunnen boven water reddingen uitvoeren tot maximaal 200 meter van de kant. De oude dienstbus krijgt bij één van deze twee teams tijdelijk een tweede leven, totdat er definitieve en nieuwe bussen zijn geleverd.

Foto: Brandweer Leerdam

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *