Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

219 bestuurders in Vijfheerenlanden en West Betuwe betrapt op rijden onder invloed in 2023

219 bestuurders in Vijfheerenlanden en West Betuwe betrapt op rijden onder invloed in 2023

etilometro londrina
etilometro londrina

REGIO – In de gemeenten Vijfheerenlanden en West Betuwe zijn in 2023 in totaal 219 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Dat blijkt uit een onderzoek van verzekeringsvergelijker Independer.

Independer ging op onderzoek uit waar in Nederland bestuurders van 15 jaar of ouder het vaakst werden bekeurd voor het rijden onder invloed. Onder het rijden onder invloed wordt alcohol, drugs of bepaalde medicatie die de rijvaardigheid kan beïnvloeden verstaan. Bij het onderzoek werd gebruik gemaakt van de meest recente cijfers van de politie en het CBS.

De gemeente waar bestuurders het vaak bekeurd werden is Rotterdam. Daar werden het afgelopen jaar 2663 bestuurders bekeurd. De top 3 wordt verder gecomplementeerd met de gemeenten Den Haag (2325) en Amsterdam (2251). Op provinciaal niveau werden in Zuid-Holland de meeste bekeuringen uitgeschreven: 11.282.

In de gemeenten Vijfheerenlanden en West Betuwe werden in totaal 220 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. In Vijfheerenlanden waren het er 114. Dat komt neer op 23,0 per 10.000 inwoners. In West Betuwe waren het er 105. Dat komt neer op 23,9 per 10.000 inwoners.

Wanneer er twee partijen bij een ongeval betrokken zijn, en de veroorzaker heeft teveel gedronken, dan betaalt de veroorzaker de schade aan zijn eigen auto zelf. Een WA-verzekering vergoedt normaal gesproken de schade van de tegenpartij, maar bij alcohol- of drugsgebruik ligt dit anders. Vrijwel alle verzekeraars hebben namelijk een alcohol- en drugsclausule. Dit betekent dat de verzekeraar wel de schade bij de tegenpartij vergoedt, maar de kosten vervolgens op de veroorzaker verhaald. Hoe dit precies is geregeld, staat in de polisvoorwaarden.

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *