Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Vier mannen aangehouden op verdenking van handel in soft- en harddrugs

Vier mannen aangehouden op verdenking van handel in soft- en harddrugs

VIANEN – De politie heeft woensdag 24 januari 4 mannen uit Vianen aangehouden op verdenking van handel in soft- en harddrugs.

De aanhoudingen zijn het gevolg van een langlopend onderzoek van de basisteams De Copen en Lekpoort. Zij deden onderzoek naar een criminele groep die vanuit Vianen soft- en harddrugs zou verhandelen in verschillende gemeenten.

Tijdens de actiedag op woensdag 24 januari werden drie woningen doorzocht. Tijdens één van de doorzoekingen gedroeg een familielid van een verdachte zich erg verdacht: hij wilde de woning met een smoesje verlaten. Daarop besloten de agenten het familielid te fouilleren. Het familielid had onder zijn jas een blok geld verstopt, ter waarde van ruim 60.000 euro. Daarop werd ook hij aangehouden, op verdenking van witwassen. Bovendien werd zijn woning doorzocht. Naast de doorzoekingen in de woningen werd vervolgens ook een scooter bij een andere woning onderzocht. Uit diverse (anonieme) meldingen die in het onderzoek waren meegenomen, kwam naar voren dat in deze scooter softdrugs zou liggen. Dat bleek inderdaad het geval: een kleine voorraad softdrugs is in beslag genomen.

De aangehouden mannen zijn 17, 23, 26 en 31 jaar. Zij komen allemaal uit Vianen. De politie nam meerdere voertuigen, zo’n €75.000,- aan contant geld, diverse verdovende middelen (soft- en harddrugs) en een aantal zeer dure sieraden in beslag.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *