Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Provincie over aanleg rotonde op kruising Zeiving/Nieuwe Zuiderlingedijk: budget niet toereikend

Provincie over aanleg rotonde op kruising Zeiving/Nieuwe Zuiderlingedijk: budget niet toereikend

ASPEREN – Het beschikbare budget voor de aanleg van een rotonde op de probleemkruising Zeiving-N848/Nieuwe Zuiderlingedijk bij Asperen is niet toereikend. Dat heeft wegbeheerder Provincie Gelderland desgevraagd aan deze website laten weten.

De afgelopen jaren vinden er regelmatig ongevallen plaats op de kruising van de Zeiving-N848 en de Nieuwe Zuiderlingedijk, zelfs met dodelijke afloop. De roep om aanpassingen van deze kruising onder inwoners en gebruikers wordt bij elk ongeval groter.

Enkele jaren geleden kondigde de provincie aan de mogelijkheid tot de aanleg van een rotonde te onderzoeken. Direct na het laatste, bij de redactie van deze website bekende, ongeval op 7 februari 2024 besloot de redactie van 112Glasstad.nl bij de provincie navraag te doen over de huidige status van dit plan.

In een korte maar duidelijke reactie heeft de provincie begin deze week laten weten dat er inmiddels een ontwerp voor een rotonde ligt maar dat het beschikbare budget voor de aanleg daarvan niet toereikend is. “De kruising ligt midden in een natuurgebied waardoor de stikstofdepositie uitvoering niet mogelijk is zonder extra maatregelen. Dit maakt dat de kosten, die door een technisch zeer ingewikkelde reconstructie al aanzienlijk zijn, nog meer stijgen en het aanwezige budget niet afdoende is voor uitvoering.”, aldus de provincie. Volgens de provincie is het project technisch ingewikkeld door de ligging op de dijk en de aanwezigheid van een grote hoeveelheid kabels en leidingen.

De provincie laat weten dat er nog meer projecten met een soortgelijke uitdaging op de plank liggen. Daarom moet er per project worden gekeken naar de haalbaarheid en prioriteit van het project. Hoe dat voor dit project zit kon de provincie niet zeggen. “Zodra er relevante informatie beschikbaar is zal dit op onze website worden gemeld.”

Foto: Archief

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *