Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Omgeving beoogde opvanglocatie Vianen afgezet na vondst verdacht voorwerp; twee aanhoudingen

Omgeving beoogde opvanglocatie Vianen afgezet na vondst verdacht voorwerp; twee aanhoudingen

VIANEN – De politie heeft maandagmiddag 26 februari de omgeving van de beoogde opvanglocatie voor vluchtelingen in Vianen afgezet na de vondst van een verdacht voorwerp.

In het pand aan de Lage Biezenweg moeten per 1 maart voor een periode van 5 jaar zo’n 100 vluchtelingen worden opgevangen. De opvang stuit op tegenstand van omwonenden omdat zij vinden dat zij niet goed zijn geïnformeerd.

Omstreeks 17:45 uur werd voor de deur van het pand een verdacht voorwerp aangetroffen. Uit voorzorg werd de omgeving van het pand ruim afgezet. Uit onderzoek is uiteindelijk gebleken dat het niet om een explosief ging. Wat het dan wel was is niet bekend. De politie heeft twee personen aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij het verdachte voorwerp en het feit dat zij bedreigingen zouden hebben geuit naar andere aanwezigen.

Foto: 112Glasstad.nl

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *