Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Waarschuwingsschoten gelost bij aanhouding mannen na vuurwapenmelding

Waarschuwingsschoten gelost bij aanhouding mannen na vuurwapenmelding

VUGHT – Twee mannen uit Haaften (27) en Valkenswaard (40) zijn in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 maart op de A2 bij Vught aangehouden na een melding over een bedreiging met een vuurwapen. Bij de aanhouding zijn twee waarschuwingsschoten gelost

Net na middernacht kreeg de politie een melding dat een automobilist op de A2 ter hoogte van Hedel met een vuurwapen bedreigd zo zijn door de inzittenden van een voertuig met Portugees kenteken. Korte tijd later kwam de politie het voertuig tegen op diezelfde A2 ter hoogte van Vught.

Middels een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) werden de inzittenden, een 27-jarige man uit Haaften en een 40-jarige man uit Valkenswaard, uit het voertuig gepraat. Bij deze BTGV volgden zij enkele instructies niet op. Agenten zagen zich hierop genoodzaakt twee waarschuwingsschoten in de lucht te lossen. Hierna konden de mannen worden aangehouden.

In het voertuig werd uiteindelijk geen vuurwapen aangetroffen. Wel trof de politie een mes en pepperspray aan. Het gebruik van het vuurwapen door de politie zal volgens standaardprocedure worden getoetst op rechtmatigheid.

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *