Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Tweetal scholen ontruimd na incidenten

Tweetal scholen ontruimd na incidenten

BEESD/HELLOUW – De hulpdiensten hebben maandag 18 maart in Beesd en Hellouw twee scholen ontruimd vanwege twee incidenten.

De eerste melding was omstreeks 10:00 uur bij een school aan de Korfgraaf in Hellouw. De brandweer had van de school een melding gekregen van een mogelijke brand. Ter plaatse werd samen met de BHV een onderzoek ingesteld. Er bleek iets mis te zijn met een verwarmingsketel. Wat daar precies mee aan de hand was is niet bekend, maar volgens de BHV was er sprake van rookontwikkeling. De school werd ontruimd en de leerlingen werden tijdens het incident opgevangen bij de naastgelegen voetbalvereniging.

De tweede melding kwam omstreeks 13:15 uur binnen vanuit een school aan de Jeugdlaan in Beesd. In de school werd een vreemde lucht geroken. Uit voorzorg werd ook hier het gebouw ontruimd. De leerlingen werden in een ander gebouw opgevangen. Ook werd de omgeving van de school uit voorzorg afgezet. De brandweer heeft diverse metingen verricht maar niets kunnen vinden.

Foto’s: Ingezonden (1 t/m 3) en 112Glasstad.nl (4 t/m 6)

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *