Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Woning in Culemborg gesloten na poging tot brandstichting met molotovcocktail

Woning in Culemborg gesloten na poging tot brandstichting met molotovcocktail

CULEMBORG – De burgemeester van Culemborg heeft vrijdagavond 22 maart een woning in Culemborg gesloten nadat er is geprobeerd met behulp van een molotovcocktail brand te stichten.

In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 maart kregen de hulpdiensten een melding van een woningbrand aan de Lepelstraat. Ter plaatse bleek dat er een molotovcocktail tegen de voordeur van de woning was gegooid. Er werd glaswerk en een smeulende substantie aangetroffen die uiteindelijk niet is ontploft. De schade bleef gelukkig beperkt.

Na overleg met onder meer de politie heeft de burgemeester van Culemborg vrijdagavond besloten de woning voor de duur van 1 week te sluiten. Dit is gebaseerd op een inschatting van tijd die nodig is om verder onderzoek te doen. Ook is er volgens de gemeente sprake van een zeer ernstige ordeverstoring met maatschappelijke onaanvaardbare en ontwrichtende gevolgen. Met de sluiting wil de gemeente ook de openbare orde en veiligheid beschermen.

Foto: 112Glasstad.nl

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *