Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Explosieven aangetroffen bij flat in Vianen

Explosieven aangetroffen bij flat in Vianen

VIANEN – Bij een flat in Vianen zijn zondagmiddag 7 april explosieven aangetroffen.

Omstreeks 14:00 uur kreeg de politie een melding van een verdacht pakketje op het balkon van een flat aan de Vijfheerenlanden. Direct werd door de hulpdiensten groot ingezet. Onder meer de EOD kwam ter plaatse. Omliggende woningen werden ontruimd en de omgeving van de straat werd afgezet. Na onderzoek door de EOD bleek dat het daadwerkelijk om een pakket met explosieven ging. De EOD heeft deze ontmanteld. Omstreeks 17:00 uur kon de omgeving worden vrijgegeven.

Burgemeester Sjors Fröhlich noemt het voorval op zijn X-account “Bizar”. Om de rust in de buurt terug te krijgen besloot hij direct over te gaan tot sluiting van de woning. Vorige week werden de hulpdiensten ook al opgeroepen voor een verdacht pakketje bij een woning in Hoef en Haag. Uiteindelijk bleek dit om een onschuldig pakketje met sterretjes te gaan.

De politie zoekt getuigen van het incident in Vianen. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord tussen 02:30 uur en 14:00 uur op zondag 7 april? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Geeft u liever anoniem uw tip door? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Alle tips zijn welkom, ook als u denkt dat het niet belangrijk genoeg is.

Foto’s: 112Glasstad.nl

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *