Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Cel- en werkstraf voor jongens (17) die tankstation overvielen

Cel- en werkstraf voor jongens (17) die tankstation overvielen

VIANEN – De twee 17-jarige jongens die op donderdagavond 2 november 2023 in Vianen een tankstation overvielen zijn veroordeeld tot een cel- en werkstraf. Dat heeft de rechtbank besloten.

De jongens overvielen die avond een tankstation aan de Stuartweg. Ze bedreigden de medewerker met een mes en gingen er met een geldbedrag per scooter vandoor. Eén van de verdachten, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, kon na een korte achtervolging op de Achterkade worden aangehouden. Zijn handlanger, een 17-jarige jongen uit de gemeente Vijfheerenlanden, wist te ontkomen en werd de volgende ochtend in zijn woning aangehouden.

Beide verdachten stonden vorige week voor de rechter. Deze oordeelde dat een celstraf in de jeugdgevangenis van 4 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, voor beide jongens passend is. Omdat de jongens deze al in voorarrest hebben uitgezeten hoeven zij niet terug de cel in. Daarnaast krijgen zij een (leer)werkstraf van 35 en 100 uur. Ook moeten zij aan het tankstation en de medewerker zo’n €2.400,- schadevergoeding betalen.

Foto: Archief

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *