Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Brand bij glasfabriek Leerdam snel onder controle

Brand bij glasfabriek Leerdam snel onder controle

LEERDAM – Hulpdiensten zijn dinsdag 23 april uitgerukt voor een brand bij de glasfabriek in Leerdam.

Omstreeks 16:30 uur brak er brand uit in een machine van de fabriek aan de Lingedijk. De brand sloeg over naar het dak van de fabriek en zorgde korte tijd voor een forse rookontwikkeling. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. Het vuur was snel onder controle. De brandweer gaf omstreeks 17:15 uur het sein brand meester. De oorzaak van de brand is niet bekend.

In het verleden is er vaker brand geweest bij de glasfabriek. Onder meer in 2022, 2015 en 2006. Bij de laatst genoemde brandde enkele loodsen af. De grootste brand uit de geschiedenis dateert van 1999. Deze brand werd aangestoken door een medewerker van de fabriek en tevens lid van de vrijwillige brandweer.

Foto’s: Ingezonden (foto 1) en 112Glasstad.nl (foto 2 t/m 5)

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *