Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Halfjaarlijks testbericht van NL-Alert op maandag 3 juni

Halfjaarlijks testbericht van NL-Alert op maandag 3 juni

LANDELIJK – Elk halfjaar verzend de overheid via NL-Alert een testbericht. Aanstaande maandag, 3 juni, is de eerstvolgende test.

NL-Alert is het waarschuwingssysteem van de overheid waarmee zij je informeren bij een noodsituatie. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Een NL-Alert krijg je op je mobiele telefoon, maar ook op digitale reclameschermen en reisinformatieschermen van het openbaar vervoer.

Elk jaar wordt in juni en december een testbericht verstuurd. De eerstvolgende test is maandag 3 juni om 12:00 uur. In het bericht dat je ontvangt staat altijd duidelijk dat het om een test gaat. Nieuwe telefoons zijn standaard ingesteld voor het ontvangen van NL-Alerts. Oudere toestellen moeten mogelijk handmatig ingesteld worden. Voor meer informatie over het instellen van de telefoon of de werking het systeem klik hier.

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *