Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Blauwalg aangetroffen in Rietput Heukelum

Blauwalg aangetroffen in Rietput Heukelum

HEUKELUM – In de Rietput in Heukelum is blauwalg aangetroffen. Dat blijkt uit gegevens die te vinden zijn op zwemwater.nl.

Tijdens het zwemseizoen (1 mei – 1 oktober) wordt zwemwater regelmatig gecontroleerd op kwaliteit. Uit recente metingen is gebleken dat er blauwalg is aangetroffen in de Rietput. Blauwalg ziet eruit als een groenblauwe drijflaag op het water.

Zwemmen in water met blauwalg kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen zoals huidirritatie of maag- en darmklachten. Om deze reden is bij de Rietput sinds vrijdag 7 juni een waarschuwing ingesteld. Dit wordt onder meer aangegeven op het informatiebord bij de ingang. Zwemmen in de Rietput mag nog wel maar voorzichtigheid is geboden.

Foto: Zwemwater.nl

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *