Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

112Glasstad.nl introduceert nieuwe menustructuur op de website

112Glasstad.nl introduceert nieuwe menustructuur op de website

112Glasstad.nl is continu bezig om de website te verbeteren. Doorlopend voeren we updates door die de website net wat beter maken, zowel zichtbaar als onzichtbaar. Vandaag delen wij een grote zichtbare update.

Eerder deze week kondigden we al via onze social media aan dat er een grote update aan zat te komen met betrekking tot de nieuwsberichten. Vandaag kunnen we deze update definitief gaan gebruiken. Voorheen werden nieuwsberichten ingedeeld op basis van de gemeentenaam. Wanneer dan in de menubalk op de gemeentenaam werd geklikt werden alle berichten binnen die gemeente zichtbaar. Dit doen we nog steeds, maar vanaf vandaag voeren we wat aanpassingen door die het voor u als gebruiker nog prettiger maken.

Vanaf vandaag filteren we de nieuwsberichten ook op plaatsnaam. Iemand uit bijvoorbeeld Culemborg heeft weinig aan een nieuwsbericht uit Ameide en die kan er nu dus voor kiezen om alleen berichten uit Culemborg te bekijken. Hierop hebben we de indeling van het menu aangepast. Dit is het beste zichtbaar op de desktopversie van de website. Wanneer je op de desktop over het kopje “Nieuws” gaat verschijnt er een groot rood vlak (foto). In dat vlak staan de gemeentenamen die we voorheen ook al gebruikten, maar nu staan daar ook de plaatsnamen bij. Alle items in dit rode vlak zijn aanklikbaar, dus zowel de gemeentenamen als de plaatsnamen. Wellicht zult u denken: “Er missen plaatsnamen.” Dat klopt! We hebben (nog) niet uit alle plaatsen nieuws. Zodra dit wel het geval is zullen deze worden toegevoegd. Plaatsnamen die niet binnen de zichtbare gemeente vallen zijn ingedeeld onder het kopje “Overig Nieuws”.

Voor gebruikers op tablet en mobiele telefoon werkt de nieuwe update net wat anders. Op deze apparaten was het toevoegen van een groot vlak zoals op de desktop niet mogelijk. Wanneer deze gebruikers op de gemeentenaam klikken krijgen zij alsnog de plaatsnamen binnen de gekozen gemeente te zien.

Op de homepagina is niets veranderd. Daar ziet u nog steeds de 3 meest recente berichten met daaronder een indeling per gemeente. Wij hopen dat deze update het gebruikersgemak voor u verbetert. Heeft u meer suggesties? Schroom dan niet om met ons contact op te nemen.

Foto: De nieuwe update van het menu op de desktopversie

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *