Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Politie geeft signalement vrij van automobilist die voetganger (28) bewust aanreed in Leerdam

Politie geeft signalement vrij van automobilist die voetganger (28) bewust aanreed in Leerdam

LEERDAM – De politie heeft het signalement vrijgegeven van de automobilist die op maandag 17 juni in Leerdam bewust een voetganger aanreed. Dit deden zij woensdag 3 juli in het programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Op die bewuste avond van 17 juni liepen twee voetgangers over de Horndijk vanuit Asperen richting Leerdam. Van achteren worden zij ineens benaderd door een automobilist, iets wat voor hem vanwege tijdelijk ingesteld éénrichtingsverkeer verboden is. Dit verbod is er vanwege werkzaamheden.

Er ontstaat een woordenwisseling tussen beide partijen waarbij de voetgangers met een vuurwapen bedreigd zouden zijn. De automobilist lijkt vervolgens verder te rijden maar stopt verderop weer. Hij rijdt daarna achteruit en raakt een van de voetgangers, een 28-jarige man. De man komt in de berm terecht en blijkt in het ziekenhuis gekneusde ribben en een gekneusde schouder te hebben. Ook heeft hij blauwe plekken en opgerekte kniebanden.

De automobilist werd tot op heden nog niet gevonden. Eerder liet de politie al weten dat hij in een donkerblauwe auto reed, mogelijk een ouder model Toyota. In de uitzending van Bureau Hengeveld werd het volgende signalement van de automobilist vrijgegeven:

 • lichtgetinte huid
 • 30-35 jaar
 • kort donker haar
 • korte baard met snor
 • donkere bruin/groene ogen
 • gezet postuur
 • smalle nek, maar wel een opvallend rond groot hoofd
 • wit t-shirt met opdruk
 • zwart horloge
 • blauwe spijkerbroek

Bent of kent u de automobilist? Heeft u de auto zien rijden of bent u op een andere manier getuige van dit incident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto Archief 112Glasstad.nl

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

2 reacties

 1. Signalement lijkt enorm op de persoon die mij vorige week had bedreigd toen ik een Hongaarse trucker op de rotonde voorliet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *