Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Crisismanagement Veiligheidsregio Gelderland-Zuid kleurt groen; voertuigen in nieuwe kleur de weg op

Crisismanagement Veiligheidsregio Gelderland-Zuid kleurt groen; voertuigen in nieuwe kleur de weg op

REGIO – Het crisismanagement van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid kleurt groen. Vanaf vandaag zullen stapsgewijs een aantal voertuigen in een nieuwe kleur door de regio naar incidenten rijden.

In 2015 werd landelijk een nieuwe huisstijl ingevoerd voor voertuigen die dienen voor de multidisciplinaire inzet binnen de veiligheidsregio’s. De voertuigen werden voorzien van een groene kleur. De gedachte hierbij is om met deze groene huisstijl de crisisfunctionaris van de veiligheidsregio te onderscheiden van de andere hulpverleners zoals de brandweer en geneeskundige zorg.

De afgelopen jaren hebben diverse veiligheidsregio’s al groene voertuigen in gebruik genomen. Vanaf vandaag, maandag 8 juli, mag de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zich ook bij deze huisstijl voegen. Binnen de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid worden 4 voertuigen die nu nog de brandweer huisstijl hebben voorzien van de groene kleur: 2x informatiemanagers, 1x Mobiele Commando Unit en 1x woordvoerder. Het eerste vernieuwde voertuig van de informatiemanager is vandaag in gebruik genomen. De andere 3 voertuigen volgen in de komende maanden. De voertuigen zullen hoofdzakelijk worden ingezet vanaf een opschaling naar GRIP 1.

Foto’s: Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *