Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Code oranje in het hele land vanwege zware onweersbuien

Code oranje in het hele land vanwege zware onweersbuien

white lightning heating mountain
white lightning heating mountain

LANDELIJK – Het KNMI heeft voor dinsdag 9 juli voor het hele land code oranje afgegeven vanwege de kans op zware onweersbuien.

Vanaf het einde van de middag trekken vanuit Zeeland zware buien over het land. Vanaf 16:00 uur geldt daarom vanaf daar code oranje. De overige provincies volgen in de uren daarna. Groningen is de laatste regio waar code oranje om 20:00 uur in gaat en geldt tot middernacht.

In onze regio (Gelderland en Utrecht) wordt het noodweer vanaf 18:00 uur verwacht en geldt de waarschuwing tot 22:00 uur. Dreigt er door het noodweer acuut gevaar? Bel dan 112. Is er geen acuut gevaar maar heb je wel de brandweer nodig? Bel dan 0900-0904. Onderstaand een overzicht met wat je moet doen in bepaalde situaties.

Heb je een nieuwstip voor 112Glasstad.nl?
Klik hier om het tipformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *