Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Spoed: 112
Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Politie

De politiezorg in de gemeenten Vijfheerenlanden en West Betuwe wordt verzorgd vanuit de eenheden Midden-Nederland en Oost-Nederland, basisteams Lekpoort en De Waarden. De twee eenheden beschikken over zes opkomstlocaties, waarvan 1 in de gemeente Vijfheerenlanden (Leerdam). Een opkomstlocatie is een bureau waar de agenten hun dienst starten en eindigen. In de gemeente West Betuwe beschikt de politie niet over een opkomstlocatie. Wel is er een steunpunt in de brandweerkazerne aan de Rijksstraatweg in Geldermalsen. Agenten kunnen hier tussen de meldingen door hun administratie doen of maaltijd nuttigen. Deze locatie is niet open voor bezoekers.

De opkomstlocaties van basisteam De Waarden (Oost-Nederland) bevinden zich in Culemborg, Tiel en Zaltbommel. De opkomstlocaties van basisteam Lekpoort bevinden zich in Houten, Leerdam en Nieuwegein.

Politiebureau Leerdam, basisteam Lekpoort, team Vijfheerenlanden - Google Streetview
Politievoertuig Eenheid Oost-Nederland, basisteam De Waarden

Wijkagenten

Elke dorp, stad of wijk heeft een eigen wijkagent. Een wijkagent is een ervaren politieagent. Hij/zij is vaak voor inwoners een eerste aanspreekpunt. Wijkagenten hebben een goed beeld van wat er speelt in de wijk. Weten wie de wijkagenten zijn in de gemeenten West Betuwe en Vijfheerenlanden? Kijk dan op politie.nl/mijn-buurt.